Bir bilgi mucizevi nitelikte olurken, aynı zamanda yalan, yanlış ve aldatıcı olabilir mi sizce. Bu mantıklı mı?
Siz Kur’an’ın mucizevi bilgiler barındırdığını kabul ediyor musunuz?
Veya soruyu başka bir şekilde soralım.
Sizce Kur’an insan sözü müdür, değil midir?
Bu soruya çok açık cevap vermelisiniz.
1- Evet İnsan sözüdür.
2- Hayır İnsan sözü değildir. Bu kitabı insan yazmış olmaz. İnsan kapasitesini aşan bir durum vardır.
Eğer bu soruya 1. cevabı veriyorsanız; Videoda anlatılanların, yani kodlamanın mantıklı bir açıklamasını yapmanız gerekiyor veya bir benzerini getirmeniz gerekiyor.
Eğer bu soruya 2. cevabı veriyorsanız; konuşulacak bir şey yok demektir. İddia budur zaten, kabul edilmiş olur.
Eğer 3. bir alternatif olarak şöyle diyorsanız; Evet insan sözüdür, fakat benzeri getirilemez, tıpkı diğer sanat eserlerinde olduğu gibi. Mesela, Beethoven’ın 9. senfonisi veya Leonardo da Vinci’nin Mona Lisa tablosu, bu eserlerin bir benzeri yapılamaz diyorsanız. Bu durumda Nedenini, Nasılını açıklamanız gerekiyor. Bu sanat eserleri bir insan tarafından yapıldılarsa, diğer insanlar bu sanat eserlerinin neden benzerini yapamasınlar? Benzerlik kriterlerini nesnel olarak ortaya koymalısınız ve bu kriterleri insanlık neden taklit edemez, sebebi nedir açıklamalısınız. Bu kriterlerin insanlar tarafından karşılanamayacağını bilimsel olarak ispatlamalısınız, ki bu çelişkili olacaktır. Çünkü bilimsel olarak insan kapasitesini aştığını ispatlayacaksınız, diğer yandan bu sanat eserini bir insanın yaptığını bileceğiz. Bu durum açık bir çelişkidir.
Diğer bir tespitiniz: “Benzersizliğin kriteri konusunun başlı başına bir problem olarak görüyorum. Benzersizliğin kriteri olamaz. Olursa zaten benzersiz olamaz.” bu çok önemli bir tespittir, doğru bir tespit değildir fakat çok önemlidir.
Neden önemlidir açıklayalım: Kur’an’ın iddiası benzeri getirilemez değildir. Ya nedir? Benzerini insanlar getiremezdir. Yani insanların kapasitesi benzer bir yapıyı yapmaya yeterli değildir, şeklinde Kur’an’da iddia edilir. Ayrıca, Benzerliğin kriteri pek ala olur, teknik bir konudur, tartışılacak bir şey yoktur. Bilgi meselesidir. Bilgi edinmeniz için Videolarımı izleyiniz ve yazılarımı okuyunuz.
Benim çalışmamda “Kur’an insan sözü değildir”, önermesi dikkate alınmıştır ve benzerlik kriterleri nesnel olarak ortaya koyulmuş ve bu kriterlerin Kur’an tarafından karşılandığı gösterilmiş ve fakat insanlık tarafından neden karşılanamayacağı bilimsel nitelikte, matematiksel olarak hesaplanarak ortaya koyulmuştur.
Kitabın İlahi oluşu, yani bir yaratıcıdan geldiği dolaylı bir sonuç olarak karşımıza çıkar. Felsefi yani, mantıksal bir çıkarımdır. Herkesin mantıklı olması zorunlu değildir.
Kur’an içinde yüksek teknolojiyle yapılmış bir kodlamanın olduğunu, nesnel olarak görüyoruz ve insanlığın benzer bir kodlamayı yapamayacağını hesaplıyoruz. Dolayısıyla elimizdeki Kur’an’ı insan yapımı olamaz diyerek, Mucize olarak nitelendiriyoruz.
Bilgilerin mucizevi (İnsanı aciz bırakan) olması, bu bilgilerin güvenilir olduğunu gösterir. Yani, bu bilgilerin yüksek seviyede bir kabiliyet, kapasite gerektirmesi, bilgilerin yalan, yanlış, aldatıcı olma durumunu mantıksız kılar. Bu bilgilerin doğru olduğunu kabul etmek, bu bilgilere güvenmek mantıklıdır.
Eğer bilgilerin doğru olduğunu kabul ediyorsak, bilginin kendisi yaratıcıdan geldiğini beyan etmektedir. Dolayısıyla bu kitabın bir yaratıcıdan geldiğini kabul etmek mantıklıdır.
40. Mü’min Suresi 2. Ayet : Bu kitabın indirilişi, çok güçlü ve her şeyi bilen Allah tarafındandır.
Gördüğünüz üzere, Kur’an’ın bir çok Ayetinde olduğu gibi, 40. Mü’min Suresi 2. Ayetinde, kitabın Allah tarafından indirildiği beyan edilmektedir.
Kitabın mucize olduğunu veya mucizevi bilgiler barındırdığını kabul edip, içindekilerin doğru olmadığını kabul etmek mantıksızdır.
Varsa daha mantıklı bir açıklamanız, buyurun yazın okuyalım, bilgilenelim.
(Açıklamalarınız bilimsel nitelikte olsun lütfen)
Ayrıca aşağıdaki linkten detaylı bilgi alınız.
Bir yanıt bırakın